Over ons

WAT IS DAT, KSA SINT-TRUDO?!

KSA Sint-Trudo ontstond in februari 1936.
Momenteel kent onze jeugdvereniging ongeveer 250 leden.
Daarvan telt de leidingsploeg dit jaar 40 leiders en leidsters.

WIE ZIJN DAT?

Wij zijn een groep jongeren die elke zaterdag klaar staat om uw kind(eren) een spetterende activiteit te bezorgen. Creativiteit, fantasie, openluchtleven, sport en spel vormen de basis van onze activiteiten.

WAT DOEN DIE EIGENLIJK?

Naast de normale activiteiten op zaterdag van 14u tot 17u gaan wij ook op weekend en kamp.

Alle bannen of leeftijdsgroepen gaan in de herfstvakantie op weekend. 

In de Paasvakantie heeft enkel de +12 (Knapen en Jonghernieuwers) een weekend. Om de twee jaar wordt dit weekend voor de Jonghernieuwers vervangen door de 'Joepie', een wandeltocht van wel 100 kilometer, georganiseerd door KSA Nationaal! 

De zomerkampen gaan steeds door in de tweede helft van juli. Alle -12-bannen trekken er samen op uit voor één week. Voor de +12 duurt het kamp normaal tien dagen. Om de twee jaar gaan de Jonghernieuwers op buitenlands kamp. 

Om de 6 jaar gaan we met z'n allen samen op zomerkamp: BONDSKAMP!
Het laatste bondskamp vond plaats in de zomer van 2017, dit wil zeggen dat er in 2023 opnieuw een bondskamp plaatsvindt. In 2011 vierden we ons 75-jarig bestaan op bondskamp. 

Trots op wie we zijn en wat we doen, dragen we het uniform van onze beweging. Iedereen die deel uitmaakt van KSA Sint-Trudo, is verplicht om het uniform te dragen. Op die manier zijn we als KSA steeds herkenbaar. Uniformstukken zijn te verkrijgen in onze 'tokshop', die we enkele keren per jaar openen. Dit jaar zal dat doorgaan op volgende momenten: 

  • 04/09/2021: Startdag 
  • 18/09/2021: Diavoorstelling 
  • 19/03/2022: Ouderfeest 
  • De kampwakes van alle kampen (data worden nog meegedeeld) 

Op alle andere momenten van het jaar kunnen uniformstukken besteld worden via de website van KSA Nationaal (https://www.ksa.be/). 


VERHUUR LOKALEN 

Wij verhuren onze lokalen voor allerlei gelegenheden (feesten, recepties ...), behalve overnachtingen.

We verhuren vier lokalen, die apart of tezamen te verhuren zijn. Elk lokaal kost 30 euro. 

De kostprijs voor het huren van de keuken is eveneens 30 euro. Deze is uitgerust met een gasvuur, oven en koelkast. Er is servies aanwezig voor vijftig mensen. 

Ten slotte beschikken we ook over een buitenruimte, met zowel steen als gras. 

Wenst u meer informatie of heeft u interesse, dan kunt u altijd Bram Roets contacteren op volgend nummer: 0487 01 08 50.