Een terugblik op het stapweekend van de Knapen

Zaterdag 13 april 2019. Hoewel het nog vroeg in de ochtend was en de meesten helemaal in hun vakantieritme zaten, verzamelden er uiteindelijk 20 Knapen en 7 leiding aan het station. De meesten nog met kleine oogjes, maar allen met even veel zin om op kamp te vertrekken! Er werd hier en daar gespeculeerd over welke trein we zouden nemen. De verbazing was dan ook groot toen de Knapen een GSM en enkele kaarten en gecodeerde wegbeschrijvingen in hun handen kregen geduwd en mochten beginnen wandelen. Na 21 kilometer wandelen, veel te veel pauzes en tientallen telefoontjes naar de leiding (“leiding, we zijn verdwaald”) kwam iedereen toch voor het avondeten aan in Oudenburg. Gelukkig had de leiding al voor een slaapplaats gezorgd bij Jacques, een sympathieke buurtbewoner met een enorme villa die zo uit het programma ‘the sky is the limit’ had kunnen komen. We zetten onze tenten op in z’n tuin en maakten macaroni onder het afdak. ’s Avonds konden we even opwarmen door een spel te spelen in de ‘partyroom’ van de villa. 

 

Zondag 14 april 2019. Ongetwijfeld de topdag van het kamp met niet één, maar wel twee speciale activiteiten! Na een stevig ontbijt moest er opnieuw gewandeld worden. Na 11 kilometer wandelen (en heel wat minder pauzes dan de dag ervoor) kwamen de Knapen tegen de middag aan bij ‘Hangtime’ in Oostende, een trampolinepark waar ze zich een uur lang konden uitleven en getrakteerd werden op een drankje.

 

  

We konden onze tenten opzetten op het terrein van een lokale jeugdbeweging. Na het avondeten stond er nog een tweede verrassing op het menu: blacklight minigolven!

Ra ra ra, wie is deze anonieme leider?

  

Maandag 15 april. Na twee vermoeiende dagen mochten de Knapen wat langer uitslapen. Daarna was het tijd om op te ruimen, richting het station te wandelen, en naar huis te gaan. Bedankt lieve Knaapjes, bedankt medeleiding, het was een topweekend! xxx jullie banleidster Febe