Een terugblik op de schaatsactiviteit

We blikken samen nog even terug op de schaatsactiviteit van vorige maand, beter laat dan nooit! Leider en vliegende/glijdende reporter Jasper maakte een korte reportage: 

Op zaterdag 2 maart stond er een schaatsactiviteit in het Boudewijn Seapark op de planning. Iedereen keek er reikhalzend naar uit, maar wat denken de gasten eigenlijk nu over zo’n schaatsactiviteit? Om hierover een beter overzicht te geven, legden we voor de activiteit een klein interview af met een 15-tal gasten van verschillende leeftijden. 

De vragen waren als volgt:

-Hoeveel keer denk je dat je zult vallen?

-Hoeveel toertjes denk je dat je straks gaat schaatsen?

-Hoe koud is het op de schaatsbaan?

-De hoeveelste keer is het dat je al geschaatst hebt in je leven?

De antwoorden op sommige vragen waren wat verrassend: zo dacht het gemiddelde ondervragende dat ze wel 10 keer zouden vallen en waren er zelfs bij die gokten dat ze wel 25 keer tegen de vlakte zouden gaan. Uiteindelijk werd er veel minder gevallen en kwam iedereen min of meer zonder kleerscheuren van de piste. 

Het aantal toertjes dat gedacht werd te schaatsen was één van de moeilijkste vragen. De antwoorden liepen dan ook uiteen van 20 tot wel 300 toertjes. Een paar gedreven gastjes hadden hun toertjes geteld en wisten mij achteraf te vertellen dat ze wel 92 toertjes hadden geschaatst. Chapeau!

De temperatuur op de schaatsbaan was ook voor de meesten moeilijk in te schatten, het gemiddelde antwoord was uiteindelijk 1 graad Celsius. De werkelijke temperatuur lag iets hoger, maar het ijs en de versiering zorgde ervoor dat iedereen in de winterse sfeer kwam.

Ook de ervaring werd gepeild in het korte interview en het was van geen enkele ondervraagde de eerste keer dat ze de ijspiste betraden. Niet iedereen had evenveel ervaring met schaatsen, maar iedereen maakte wel evenveel plezier, ongeacht hun kunsten op het ijs, wat zorgde voor een meer dan geslaagde schaatsactiviteit met een tevreden leiding ploeg en tevreden gasten! We kijken al uit naar volgend jaar.

Groetjes Ksa-Sint Trudo

(Door Jasper Denys)